Lišavanje slobode

Iz BiH pokušao iznijeti 31.000 eura

Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2016. u 12:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo u petak su na letu za Dubai spriječili nezakonit prijenos 31.000 eura. Novac je pripadao M. K. (1977.), državljaninu BiH, koji nije imao dokumentaciju potrebnu za prijenos novca preko državne granice. M. K. i otkriveni novac su predati službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici Postrojbe granične policije Orašje 30.10.2016. godine slobode su lišili J. Š. (1969.), državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog kaznenog djela 'Prikrivanje'. Osoba je kontrolirana prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. J. Š. je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Dan ranije, 29.10.2016. godine, na MGP Gradina prilikom ulaska u BiH slobode je lišena A. I. (1977.) jer je za njom Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Izbjegavanje davanja izdržavanja'. Službenici PGP Gradiška su predali bh. državljanku službenicima Policijske stanice Gradiška.

Spriječeno krijumčarenje veće količine robe

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 29.10.2016. godine su spriječili krijumčarenje veće količine robe na području općine Brod. Roba je otkrivena prilikom granične kontrole kombija Mercedes i priključnog vozila Koch, njemačkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao D. B. (1971.), državljanin BiH, koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju o podrijetlu robe.

O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH, prema čijem su nalogu D.B., vozilo i roba predati službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close