Prometna nesreća na ekskurziji

Italija: U bolnici zadržana dva učenika, djeca se sutra vraćaju u BiH

Bilo je hospitalizirano 22 djece, još dvoje je ostalo, ali očekuje se da će i oni biti ubrzo pušteni, jer je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 09. 2018. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršitelj dužnosti generalnog konzula BiH u Milanu Jasna Martinčević izjavila je Srni da su u bolnici zadržana dva učenika od 22, koliko ih je lakše ozlijeđeno u nezgodi u Italiji, kada se autobus s učenicima Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” sudario sa šleperom.

''Cijeli dan sam ovdje sa djecom. Bilo je hospitalizirano 22 djece, još dvoje je ostalo, ali očekujem da će i oni biti pušteni, jer je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama. Oni će, najvjerojatnije, večeras nastaviti put'', rekla je Martinčević.

Ona je dodala da je planirano noćenje u Italiji, te da se djeca vjerojatno sutra vraćaju u BiH, javlja Srna.

''Autobus koji ih treba voziti krenuo je iz BiH'', kaže Martinčevićeva.



Ona je još jednom napomenula da nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen.

''Nažalost, jedna osoba je poginula. Kada je riječ o transportu stradalog, potrebni su određeni dokumenti. Konzulat je uključen, obitelj mora doći preuzeti tijelo, sve ide nekim svojim tijekom'', navela je Martinčević.

Učenici Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” vraćali su se sa ekskurzije iz Španjolske, a rano jutros kod talijanskog grada Bresa dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjeelovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike.

U ovoj nesreći, čiji uzrok još nije utvrđen, poginuo je suvozač u autobusu.

Direktor Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Branka Kovačević ranije je izjavila da roditelji sve informacije o stanju djece mogu saznati od zamjenika direktora ili pedagoga Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

Kopirati
Drag cursor here to close