Step

Istraga o dilanju u Mostaru: Sedmorici produžen pritvor  

Akciju su 29. srpnja, pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, izveli pripadnici Federalne uprave policije...
Vijesti / Crna Kronika | 29. 08. 2020. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Mostaru donio je rješenje kojim se zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga produžava pritvor u trajanju od dva mjeseca za sedmoricu uhićenih u akciji „Step“, potvrđeno je Dnevnom avazu.

Akciju su 29. srpnja, pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Pritvor je, kako je objavio Avaz, produžen Admiru Demiroviću (39), Aldinu Demiroviću (38), Denisu Grahi (48), Goranu Oručeviću (35), Goranu Marijanoviću (40), Jasminu Kresi (45) i Danijelu Prci (42).

Istovremeno, odbijen je prijedlog županijskog tužiteljstva za određivanje pritvora Selimu Demiroviću (26), Mirzi Šteti (30) i Danijelu Peharu (38) te su ovi osumnjičeni pušteni na slobodu.

Iz FUP-a su, navodi Avaz, nakon akcije priopćili da je ''navedena organizirana kriminalna grupa u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba s drugih područja te ju ilegalno dovozili u Mostar radi daljnje preprodaje''.

Drogu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima s područja HNŽ-a i šire, priopćeno je iz FUP-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close