Objavljen video ISIL-a

ISIL poručio Francuzima: Bit ćete u strahu i kada idete do tržnice

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2015. u 10:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za jučerašnje napade u Parizu do sada nitko nije preuzeo odgovornost, a Reuters izvještava da je grupa "Islamska država" (ISIL) objavila danas nedatiran video s prijetnjama napadima na Francuskoj ukoliko ta zemlja nastavi bombardirati njene pripadnike.

Medijsko krilo ISIL-a, Medija centar Al-Hayat, uputio je tu prijetnju preko ekstremiste koji je pozvao muslimane u Francuskoj da izvode napade.

''Sve dok nastavljate bombardirati, nećete mirno živjeti. Bojat ćete se otići i do tržnice'', rekao je jedan ekstremist na arapskom, okružen drugim pripadnicima ISIL-a, navodi britanska agencija, prenosi Tanjug.

Ruski TAS S prenio je priopćenje međunarodne organizacije SITE, koja prati aktivnosti islamista na internetu, da nijedna teroristička grupa nije dosad preuzela odgovornost za napade.

''Nalozi koje koriste ekstremisti na društvenim mrežama prepuni su pozitivnih komentara o terorističkim aktivnostima u Parizu od 13. studenog. Spekulira se koja grupa stoji iza njih. Mnogi korisnici pretpostavljaju da je to ISIL'', navodi se u priopćenju te organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close