i drugim zemljama

ISIL: Nova meta je Washington!

Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2015. u 15:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Islamska država objavila je u ponedjeljak novi propagandni video u kojemu hvali prošlotjedni napad na Pariz i prijeti ostalim državama međunarodne koalicije koja bombardira njihova uporišta u Siriji i Iraku.

''Državama koje sudjeluju u napadima poručujemo da će prema Božjoj volji doživjeti poput Francuske. Zaklinjemo se da ćemo udariti i na središte Amerike, u Washington'', kaže jedan od islamista u snimci, piše Reuters, ističući kako se ne može potvrditi autentičnost videa.

Snimku je objavila skupina koja se naziva Wilayat Kirkuk, a prema pisanju Jerusalem posta, video počinje snimkama nakon napada u Parizu.

Video se pojavio samo nekoliko sati nakon što su Amerikanci udarili na ISIL, te im uništili 116 cisterni koje su teroristi koristili kako bi prevezli naftu proizvedenu u Siriji, što im je glavni izvor zarade.

Islamic State warned in a new video today that countries taking part in air strikes against Syria would suffer the same fate as France, and threatened to attack in Washington. Read more: http://reut.rs/1kAe7uJ

Posted by Reuters on Monday, 16 November 2015
Podsjetimo, francuski premijer znao je da se teroristički napadi spremaju te kako ih je još u planu po Francuskoj i diljem Europe, piše Sky News. ''Francuska će narednih godina živjeti pod prijetnjom od terorizma i mora se pripremiti na iduće napade'', upozorio je premijer Manuel Valls, dodajući kako se ne treba bojati napada, već pripremiti.
Kopirati
Drag cursor here to close