Kemal Čaušević

Imao plaću 12.000 KM

Čaušević je na pitanja Sadikovićeve Obrane potvrdio da nikada nije od Anesa Sadikovića primio novac ili obećanje.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 04. 2019. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku svjedočenja u svoju korist, bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Kemal Čaušević, odgovarajući na pitanje Obrane Anesa Sadikovića, izjavio je da su njegova mjesečna primanja, dok je radio, bila 12.000 KM.

Čaušević je na pitanja Sadikovićeve Obrane potvrdio da nikada nije od Anesa Sadikovića primio novac ili obećanje.

''Nikada mi ništa nije nudio'', kazao je Čaušević.

Dodao je da se s Anesom Sadikovićem nije nikad vidio prije 2009. godine, ali da je znao tko je on.

''Karić Sedinet me upoznaje a Anesom Sadikovićem u restoranu Šeher u Banja Luci'', rekao je Čaušević, dodavši da na tom sastanku u ožujku 2009. nije bilo govora o novcu.

Naglasio je da je drugi i zadnji sastanak sa Sadikovićem imao u studenom 2009. godine te da je tada izbila svađa između njih.

''To je bio neprijateljski sastanak'', kazao je Čaušević, potvrdivši da mu tijekom ta dva sastanka Sadiković – niti druge osobe u Sadikovićevo ime – nije nudio novac.

Čaušević je potvrdio da on nikada nije izdavao naredbu carinicima, kao i to da firme Eko-San i Janus nisu bile najveći uvoznici tekstila.

''Oni imaju po dva posto od ukupne količine uvoza tekstila'', rekao je Čaušević.

On tvrdi da je bilo mnogo provjera faktura, prenosi BIRN.

''Provjere nisu bile selektivne, već ravnomjerne'', kazao je Čaušević.

Dodao je da je on, kao direktor, odlučivao po žalbama.

''Nisam uvažio ni jednu od žalbi koje se nalaze u optužnici'', rekao je Čaušević, odbacujući konstataciju Sadikovićeve Obrane da je uzeo novac od njihovog branjenika, da bi morao uvažiti žalbe.

Čauševića, bivšeg direktora UNO-a, optužnica tereti za zloupotrebu položaja, pranje novca i primanje dara, a Sadikovića za davanje dara pri uvozu tekstila. S njima je bio optužen i Sedinet Karić, koji je po sporazumu osuđen na godinu zatvora zbog davanja dara.

Na ovom suđenju svjedočila je i Aida Čaušević, ali je po odluci Suda BiH njeno svjedočenje održano bez prisustva javnosti. Nastavak suđenja zakazan je za 9. svibnja, navodi BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close