DNK analiza

Identificirani ostaci žrtava pronađenih na lokalitetu Rostova

Na mjestu događaja nalaze se predstavnici obitelji nestalih kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, sukladno proceduri biti upoznati sa rezultatima identifikacije.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 02. 2021. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokaciji Gradskog groblja Prahulje u Travniku, vrši se konačna identifikacija žrtava ratnih zločina s područja Bugojna, nestalih 1993. godine, koje su ekshumirane prošle godine na lokalitetu Rostova.

Izvršenom DNK analizom i sudsko-medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima žrtava:

-Miličević Dragan rođen 1966. godine u Bugojnu,

-Galić Zoran rođen 1955. godine u Zloselima kod Kupresa,

-Jezidžić Franjo rođen 1954. godine u Glavicama,

-Markulj Anto rođen 1963. godine u Vučipolju.

Na mjestu događaja nalaze se predstavnici obitelji nestalih kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, sukladno proceduri biti upoznati sa rezultatima identifikacije, prenosi BIRN. 

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine u koordinaciji sa tužiteljem nadgleda rad i aktivnosti u procesu identifikacije

Uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, na lokalitetu identifikacije, nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), kao i policijski djelatnici MUP-a SBŽ /ŽSB Travnik.

Predstavnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, sudjeluju u procesima, ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close