Tajne snimke

I to je BiH: Za 17 dana do diplome!

Sve je, kako navodi Žurnal, bez prisustva ''učenice'' trajalo 17 dana i to u vrijeme blagdana, a novinarka je srednju školu završila vrlodobrim uspjehom.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 01. 2019. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diplomu Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta koja je priznata u cijeloj BiH i Europskoj uniji, novinarka portala Žurnal stekla je za dva tjedna.

Kako je objavljeno, posrednik je tražio 2.500 KM za hitnu diplomu. U dokumentima navedeno da je prekvalifikacija trajala dvije godine, a diploma je formalno izdana prije nego je ekipa portala i predala dokumentaciju.

Sve je, kako navodi Žurnal, bez prisustva ''učenice'' trajalo 17 dana i to u vrijeme blagdana, a novinarka je srednju školu završila vrlodobrim uspjehom.

Dokumente je predala 20. prosinca 2018. godine. Ovjerenu diplomu, svjedodžbe za sva četiri razreda srednje škole dobila je 3. siječnja ove godine.

''Na diplomi Medicinske tehničke škole iz Sanskog Mosta piše da je učenica Azra Omerović upisala 'prekvalifikaciju' 22. 11. 2016. godine, te da je uspješno okončala školovanje 15. 11. 2018. godine, odnosno mjesec dana prije nego je i predala 'potrebnu dokumentaciju'. U svjedodžbama piše da je uspješno polagala anatomiju i fiziologiju, higijenu sa zdravstvenom zaštitom, mikrobiologiju, medicinsku psihologiju, zarazne bolesti, patologiju, kirurgiju, farmakologiju, te da je, pri tome, 'odradila' i praktičnu nastavu'', navodi Žurnal.

Žurnal je, kako tvrdi, dobio u posjed dokumentaciju policijskih i pravosudnih agencija u kojima je navedeno kako se ''na području F BiH prodaju diplome srednjih škola, te kako je, manje-više, sve u direktnoj vezi s Centrom za obrazovanje iz Širokog Brijega'' te da je ''sva dokumentacija na osnovu koje je ekipa započela istraživanje, bila je na raspolaganju Tužiteljstvu BiH''.

Žurnal tvrdi da Tužiteljstvo nije željelo voditi istragu te da je državo tužiteljstvo umiješano u ovaj slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close