Velika Kladuša

I to je BiH: Policajci pretresli školu i kod učenika pronašli noževe, sataru i bokser

Učenicima će biti uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja
Vijesti / Crna Kronika | 30. 11. 2018. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajci Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona izvršili su pretres Srednje škole u Velikoj Kladuši kada su pronašli hladno oružje i digitalnu vagu, priopćeno je iz MUP-a USK.

Naime, u razgovoru sa osobljem Srednje škole ''dr. Džanić Husein'' policijski službenici došli do saznanja da pojedini srednjoškolci u objekt škole donose marihuanu, te istu prodaju drugim srednjoškolcima, nakon čega je na osnovu naredbe općinskog suda izvršen pretres prostorija i samih učenika.

Prilikom pretresa, policijski službenici su kod jednog učenika pronašli i izuzeli digitalnu vagu za precizno mjerenje, a kod četiri učenika pronašli i izuzeli hladno oružje - preklopne noževe, sataru i bokser, i od kojih su dva učenika maloljetna lica, priopćeno je iz MUP-a USK.

Učenicima kod kojih su pronađeni navedeni predmeti, bit će uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja ''Nošenje predmeta podesnih za nanošenje tjelesnih povreda na javnom mjestu'' na osnovu Odluke o javnom redu i miru, Općine Velika Kladuša, dok će protiv roditelja i maloljetnih lica na osnovu Zakona o javnom redu i miru, Općinskom sudu Velika Kladuša biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close