Vatra

I dalje gore Pelješac i Korčula

Vijesti / Crna Kronika | 22. 07. 2015. u 09:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požari na Korčuli i Pelješcu i dalje su aktivni, u srijedu prijepodne situacija se nije bitnije promijenila u odnosu na jučer, a na terenu je više od 300 vatrogasaca kojima pomažu protupožarne Zračne snage Oružanih snaga RH, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića.

''Još uvijek gore dva požara na Pelješcu i jedan na Korčuli. Na terenu nam je sve skupa više od 300 vatrogasaca, računajući i vojsku. Pomažu i zračne snage'', rekao je Simović

Zapovjednik JVP Dubrovačko primorje Ivo Franušić rekao je kako je na Pelješcu opožareno više od 800 hektara površine, no da trenutno nisu ugrožene kuće.

''Pomalo napredujemo, ali problem nam radi vjetar. Razvukli su nam se požari na dosta frontova. Opožareno je više od 800 hektara površine. Trenutno gori u Ponikvama, poviše Janjine i prema Potomju. Kuće ni objekti nisu zasad ugroženi'', rekao je Franušić.

Požar na Korčuli planuo je u subotu popodne, 18. srpnja, u Smokvici, dok su na Pelješcu dva požara planula u ponedjeljak navečer.

U vatrenoj stihiji na Pelješcu su stradali vinogradi, jedna vinarija, domaće životinje i gusta borova šuma, a u ponedjeljak navečer privremeno su evakuirani mještani Trstenika.

Na gašenje požara na poluotoku Pelješcu, na područje Trstenika i Pijavičinog, jučer je upućeno i 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Oružanih snaga RH.

Zbog požara, koji su pogodili Korčulu i Pelješac, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula zatražio je pomoć od Europske komisije.

Kopirati
Drag cursor here to close