Sarajevo

Huligani napali i teško ozlijedili radnika Željeznica FBiH

Vijesti / Crna Kronika | 28. 08. 2017. u 11:26 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina huligana napala je Z.I. (56.), službenu osobu Željeznica Federacije BiH - otpravnika vlakova željezničke stanice Sarajevo na dužnosti i nanijela mu teške tjelesne ozljede, navode iz Željeznica FBiH.

Naime, skupina od pet huligana je u subotu 26. kolovoza 2017. godine u 3.55 sati šarala grafite na bočnoj strani lokalnog vlaka na relaciji Sarajevo-Zenica koji je bio postavljen na prvom peronu Glavne željezničke stanice u Sarajevu. Tijekom izvršenja tog vandalskog čina, opazio ih je otpravnik vlakova Z.I. koji je imao namjeru spriječiti nanošenje štete i zaštiti željezničku imovinu. Četvorica su pobjegla s mjesta događaja, dok je peti, koji je 'čuvao stražu' snažno udario Z.I. u predjelu prsnog koša i nanio mu teške tjelesne ozljede i psihičku traumu.

Nakon izvanrednog događaja, odmah je pozvana policija i hitna pomoć koja je ozlijeđenog radnika medicinski zbrinula i uputila na daljnje liječenje.

Zbog očevida vlak je kasnio u polasku 70 minuta čime je putnicima i ŽBiH nanesene dodatna materijalna šteta.

Uprava ŽFBiH svom radniku Z.I. izražava zahvalnost na požrtvovanom i predanom radu i želi mu brz i uspješan oporavak.

Nažalost, ovo nije prvi slučaj napada na željezničke radnike i imovinu ŽFBiH. Apeliramo na policijska i pravosudna tijela da najoštrije sankcioniraju počinitelje ovih i sličnih napada na osoblje i imovinu ŽFBiH. Konačno, ljudski život nema cijenu, stoji u priopćenju Željeznica FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close