Od zadobivenih ozljeda

Hrvatska: Vojnik kojeg je poznanik brutalno pretukao preminuo u bolnici

Policija je zbog premlaćivanja uhitila 20-godišnjeg M.K.-a koji je iz istog mjesta kao i mladi vojnik.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 04. 2023. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preminuo je mladi vojnik Jakov B. (21) koji je brutalno pretučen u noći s petka na subotu na glavnom trgu u Požegi, piše Index.hr.

Liječnici u Općoj bolnici Požega borili su se za život mladića, no jutros oko 9:20 preminuo je od zadobivenih ozljeda.

Policija je zbog premlaćivanja uhitila 20-godišnjeg M.K.-a koji je iz istog mjesta kao i mladi vojnik.

Mladi vojnik i napadač bili su prijatelji

Portal pozega.eu objavio je kako su dvojica mladića bili prijatelji i da su te noći bili u zajedničkom izlasku. O motivima se još uvijek ne zna ništa.

"Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili", u nevjerici za portal prepričavaju mještani.

M.K. i pretučeni Jakov dijelili su i travnjak nogometnog kluba za koji su obojica igrali, trenirali i odlazili na utakmice.

Jakov B. je bio pripadnik Hrvatske vojske. MORH je objavio kako je na parkirališnom prostoru Trga Svetog Trojstva oko 2:25 u noći 15. travnja 2023. godine pronađen u besvjesnom stanju.

Naveli su i kako je tijekom događaja pripadnik HV-a bio izvan službe.

Napadač pred policijom glumio da je samo prolaznik, pravio se da želi pomoći

Podsjetimo, kako je javio Dnevnik Nove TV, brutalan napad su snimile nadzorne kamere. Radilo se, kako navode, o brutalnom cipelarenju, odnosno o višestrukim i snažnim udarcima noge u glavu mladog vojnika, koji je u jednom trenutku ostao bez svijesti.

Nakon toga se napadač udaljava s tog mjesta, a vojnik ostaje ležati.

Nova TV doznaje i kako je policija nedaleko od mjesta napada zatekla i 20-godišnjeg osumnjičenika koji se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći.

Vojnik je u bolnicu u Požegi došao u jako teškom stanju te se ondje morala obaviti i reanimacija. Bila je riječ o ozljedama glave, unutarnjem krvarenju, ali i ozljedama drugih dijelova tijela koje dodatno otežavaju i ovako teško liječenje.

O motivima se još ništa ne zna, ali, kako navodi Nova TV, i napadač i žrtva su iz istog malog mjesta u okolici Požege. Roditelji vojnika, koji inače žive u Njemačkoj, na putu su prema Požegi.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje i utvrđuju se sve okolnosti događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close