Čanak

Hrvatska: Pirotehničari poginuli prilikom razminiranja

Slijedi očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti stradavanja, objavila je policija. Policijske snage su na mjestu događaja.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2023. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje pirotehničara poginulo je u minskoj nesreći koja se dogodila u mjestu Čanak na dijelu Vrlet-Skokovi prilikom razminiranja minskog polja, izvijestila je ličko-senjska policija, a prenosi Index.hr.

"Istina je, stradali su pirotehničarka i pirotehničar, a detalje ćemo znati po obavljenom očevidu. Godinama se ondje radi na razminiranju", rekao je za 24sata načelnik Nikša Bogdanić iz Hrvatskog centra za razminiranje. Neslužbeno se doznaje da je pirotehničarka preminula na mjestu, dok su muškarca pokušali reanimirati i odvesti do bolnice u Gospiću no ozljede su mu bile preteške te je preminuo.

Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu o nesreći u tom mjestu nedaleko Korenice u 13.18 sati. Slijedi očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti stradavanja, objavila je policija. Policijske snage su na mjestu događaja.

Lika online podsjeća da se predio Vrlet-Skokovi u Domovinskom ratu nalazio u zoni brojnih sukoba. Iako su se u proteklim godinama provodile brojne akcije razminiranja, mine su i dalje prisutne u ovom području.

Kopirati
Drag cursor here to close