Gori

Hrvatska: Gori i Brač

Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2015. u 09:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je u četvrtak buknuo na nepristupačnom terenu u uvali Konjska-Zli dol na otoku Braču, proširio se i vatrogasci pumpama brane kuće, a jutros im je u pomoć stigao kanader, doznaje se u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

Gromovima je tijekom jučerašnjeg nevremena na području Splitsko-dalatinske županije izazvano 12 požara, najviše na Braču, a do sada je izgorjelo više od 120 hektara borove šume, makije, niskog raslinja i trave. Većinu su vatrogasci ugasili ili stavili pod nadzor, prenosi Hina.

Hektar borove šume izgorio je na dvije lokacije u Pučišćima i ubrzo je stavljen pod kontrolu. Pod nadzorom vatrogasaca je i požar koji je buknuo u uvali Gospojica.

Na graničnom prijelazu Podprolog kod Vrgorca izgorjelo je 2,5 hektara trave i makije. Taj je požar ugašen, kao i dva manja koja su izbila u Brelima, u Lokvama na Biokovu i Žrnovnici.

Vatrogascima u gašenju požara na Pelješcu, Braču i kod Plomina pomaže iz zraka od jutra šest protupožarnih aviona, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close