Zapali u nanose

Hrvati krenuli na Jahorinu pa zapeli na Blidinju

Pozivaju se vozači na odgovorno ponašanje u skladu s vremenskim prilikama.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 01. 2023. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Gorske službe spašavanja /GSS/ Posušje na putu od Blidinja do Rakitna izvlačili su vozila iz Hrvatske koja su se zaglavila u snježnim nanosima, pa je promet na toj dionici bio potpuno blokiran.

Rukovoditelj GSS-a stanica Posušje Milan Jukić izjavio je da je riječ uglavnom o gostima iz Hrvatske koji su krenuli na Jahorinu i nisu znali da je put na tom prometnom pravcu neprohodan, prenosi Srna.

"Problem je što ta dionica nije čišćena i put je bio zatvoren, pa su zapali u smetove snijega. Ali svima je ukazana pomoć i grtalica iz Posušja je put očistila", rekao je za Jukić, koji je sudjelovao u izvlačenju vozila iz snijega.

Na stranici GSS Posušje navedeno je kako je cesta za Blidinje preko Rakitna bila službeno zatvorena, ali mnogi su se zaputili osobnim automobilima i to bez adekvatne opreme za uvjete na cesti.

''Snijeg i dalje pada te puše snažan vjetar koji stvara snježne nanose. Upozoravaju se svi vozači, da usprkos čišćenju ceste ne idu na put bez adekvatne zimske opreme. Naglašavamo kako će tijekom noćnih sati promet na toj dionici biti najvjerojatnije potpuno obustavljen'', napisali su na stranici GSS Posušje, pozivajući sve vozače na odgovorno ponašanje u skladu s vremenskim prilikama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close