Otkriće policije

Heroin sakrio u dječju sjedalicu

Voditelj Odjela kriminaliteta droga zadarske policije Miki Zrilić izvijestio je da je heroin zaplijenjen na području Posedarja, a marihuana na jednom zadarskom otoku.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 02. 2023. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvjema akcijama u posljednja dva dana policija je na zadarskom području zaplijenila preko 10 kilograma marihuane i više od pola kilograma heroina skrivenog u naslonu dječje automobilske sjedalice.

Hrvatski državljanin 

Voditelj Odjela kriminaliteta droga zadarske policije Miki Zrilić izvijestio je da je heroin zaplijenjen na području Posedarja, a marihuana na jednom zadarskom otoku, prenosi Hina. 

Policija je u BMW-u kod Posedarja zatekla 26-godišnjaka bez identifikacijskih isprava, a provjerom je utvrđeno da je riječ o hrvatskome državljaninu s riječkog područja koji je od ranije poznat po kaznenim djelima, rekao je Zrilić.

Nakon što je policijski pas u pretrazi pozitivno reagirao na drogu, u naslonu dječje sjedalice pronađeno je pakiranje s 534 grama heroina te 1080 grama praškaste tvari nepoznatog sastava, za koju se sumnja da je punilo za povećanje mase droge.

Pronađena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog muškarca nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

U staklenkama 

Načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar Romano Landeka kazao je da je više od 10 kilograma marihuane zaplijenjeno od 56-godišnjeg muškarca. Drogu je skrivao u 41 staklenci s ukupno 3840 grama marihuane i 12 vreća s marihuanom teških 6410 grama.

Počinitelj je uhićen, protiv njega je podnesena prijava za dva kaznena djela, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, istaknuo je Landeka.

Na istome je mjestu pronađena i staklenka majoneze sa zelenim namazom za koji se pretpostavlja da je riječ o mješavini marihuane i svinjske masti, vjerojatno se koristi kao krema za kožu, a možda i za jelo.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina rekao je kako dosad nisu imali ovakav nalaz te će tvar također poslati u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" na testiranje. Obojica muškaraca predana su pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Kopirati
Drag cursor here to close