Budite oprezni

Hercegovci u strahu: Zmije sve bliže obiteljskim kućama

Zmije su u cijeloj Hercegovini već izmiljele po kamenjaru, gdje se sve češće susreću otrovnice poskoci i šarke, koje u ovo doba godine, nakon zimskog mirovanja, imaju u sebi najviše otrova.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 05. 2022. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici Javne ustanove "Ekologija i sigurnost" Trebinje su u svibnju, ispred i u objektima u prigradskim naseljima, uhvatili i na siguran način uklonili tri zmije.

"Sve tri smo uhvatili na hvataljku koja služi za tu namjenu, jer su dvije bile poprilično dugačke i ničim se drugim nisu mogle uhvatiti zbog bojazni od ugriza. Sve smo nakon uklanjanja žive pustili u prirodu", kaže Mišo Pamučina iz JU "Ekologija i sigurnost".

Jedna od ove tri zmije, dužine oko metar i pol, već je bila ušla u prizemnu kuću u predgrađu Trebinja, druga je pronađena u blizini jedne trebinjske javne ustanove, dok je treća uklonjena također u blizini kuće.

Zmije su, kako kažu stručnjaci iz ove tvrtke, u cijeloj Hercegovini već izmiljele po kamenjaru, gdje se sve češće susreću otrovnice poskoci i šarke, koje u ovo doba godine, nakon zimskog mirovanja, imaju u sebi najviše otrova.

I trebinjski liječnici su uputili upozorenje građanima da budu na oprezu, naročito prilikom boravka u prirodi, pišu "Nezavisne". 

Kopirati
Drag cursor here to close