Gašenje požara

Helikopteri gase požare u Trebinju i HBŽ-u

Vijesti / Crna Kronika | 09. 08. 2017. u 12:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić održao je danas sastanak s brigadirom Zračnih snaga i protuzračne obrane Oružanih snaga BiH Draganom Nakićem na kojem je bilo riječi o angažiranju vojnih helikoptera na području spomenute županije kako bi se pomoglo civilnom stanovništvu u gašenju požara.

Brigadir Nakić istaknuo je kako je prije dva dana trebao doći helikopter iz Banje Luke ali zbog nepovoljnih vremenskih prilika to nije bilo mogao.

Jučer je došlo do izbijanja požara na području Hercegovine, tako da je drugi helikopter angažiran na području Trebinja.

"Požari na području HBŽ-a su pod kontrolom i jedan helikopter ostaje ovdje dok se, ne daj bože, ne pojavi požar na nekom drugom području gdje bi bili ugroženi ljudski životi", kazao je brigadir Nakić, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Predsjednik županijske Vlade Ivan Jozić iznio je podatke o tome što se proteklih dana uradilo na gašenjima požara i njihovom stavljanju pod kontrolu.

Upozorio je kako se nakon djelovanja helikoptera Oružanih snaga BiH i zemaljskih snaga, na vatrom zahvaćenom području ponovno javljaju požari zbog vatre koja tinja pod zemljom u nataloženom lišću i korijenju drveća.

Današnjem sastanku u zgradi Vlade Hercegbosanske županije nazočili su još i kapetan posade koja je angažirana u gašenju požara u Hercegbosanskoj županiji Jasmin Mašić, pilot Milorad Nješić, stručni suradnik za mjere zaštite i gašenja u županijskog Upravi civilne zaštite Goran Čondrić i vođa pirotehničkog tima pri Federalnoj upravi Civilne zaštite Darinko Brnić.

Kopirati
Drag cursor here to close