Brza i uspješna potraga

GSS Široki Brijeg pronašao nestalog mladića u Čerigaju

Vijesti / Crna Kronika | 03. 08. 2017. u 15:11 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gorska služba spašavanja Široki Brijeg u četvrtak je u selu Čerigaj, koje se nalazi nekoliko kilometara jugozapadno od grada, imala uspješnu potražnu akciju za nestalim mladićem.

Nakon bezuspješne potrage, prijatelji nestalog mladića, koji se tijekom jutra udaljio u brdo, u 12.12 sati alarmirali su GSS koji je uz koordinaciju s Policijskom upravom Široki Brijeg organizirao potragu.

''U 13.04 sati sedam naših članova je nakon brzog informiranja ušlo u dosta težak teren na kojem se pretpostavljalo da se osoba nalazi te smo već u 13.38 sati i našli nestalu osobu. Nestali je bio u svjesnom stanju, imao par ogrebotina, ali je bio u velikom stupnju dehidracije s obzirom na vremenske prilike koje vladaju na terenu'', navode iz GSS Široki Brijeg.

Nakon što ga je pregledao tehničar širokobriješkog GSS-a, mladić je zbrinut i opskrbljen s dovoljno tekućine te je sigurno prevezen do ekipe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg na daljnje preglede.

Angažman GSS-a Široki Brijeg završio je u 14.10 sati, a u dolasku su bili i spašavatelji iz GSS Grude dok su ostale stanice bile u pripravnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close