Vrijednosti 250.000 funti

Gruđanin pao prilikom pokušaja švercanja 92 kg diazepama u Ujedinjeno Kraljevstvo

Alpeza je 2. travnja priznao krivicu na sudu u Canterburyu, nakon čega je zadržan u pritvoru, gdje će ostati sve do ponovnog izlaska pred suca, 30. travnja.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 04. 2018. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gruđanin Blago Alpeza uhićen je prilikom pokušaja krijumčarenja oko 92 kilograma tableta ''Diazepam'' u Ujedinjeno Kraljevstvo, javlja portal Dover.co.uk.

Naime, kako javljaju mediji sa Otoka, 30. ožujka službenici Granične policije Dover’s Eastern Docks zaustavili su u sklopu rutinske kontrole u blizini luke Dover Citroen C5 britanskih registarskih oznaka.

Prilikom pretrage automobila pronašli su tablete ''Diazepam'' ulične vrijednosti 250.000 funti.

Portal dalje javlja kako se radi o 27-godišnjem Blagi Alpezi, koji ima hrvatsko državljanstvo, a koji nema prebivalište u Ujedinjenom Kraljestvu, a koji je optužen za pokušaj krijumčanja droge u Ujedinjeno Kraljestvo.

Alpeza je 2. travnja priznao krivicu na sudu u Canterburyu, nakon čega je zadržan u pritvoru, gdje će ostati sve do ponovnog izlaska pred suca, 30. travnja.

Paul Morgan, direktor Granične policije sjeveroistočne Europe je rekao: ''Ovo je bio odličan ulov službenika granične policije. Posjedovanje tableta Diazepam bez valjanog recepta je ilegalno i postojao je veliki rizik da bi se tablete našle na uličnoj prodaji. Akcije poput ove pokazuju koliko su naši službenici predani u borbi protiv droge i koliko radimo na tome da spriječimo dolazak droge u Ujedinjeno Kraljevstvo''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close