Pretres i uhićenje

Granična policija oduzela drogu i oružje; Po tjeralici SIPA-e uhićena jedna osoba

Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2014. u 08:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH su 09.07.2014. godine zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela 'neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga' pretresli kuću i stan na području općine Kozarska Dubica u vlasništvu B. D. (1985.), državljanin BiH.

Pretresom su otkriveni i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: četiri stabljike biljke canabis sativa, paket suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu u količini od 610 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo 3.98 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, tri komada metalnih naprava namijenjenih za drobljenje opojne droge, dva paketića praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain u količini 1,66 grama, digitalna vaga, 81 PVC vrećica, tri paketa rizli za motanje, više komada filtera za uživanje opojne droge, jedna puška M-48 call 7,9 mm, drvena obloga za pušku M-48, redenik sa 75 komada streljiva call 7,9 mm, pribor za čišćenje oružja, te oprema i sredstva pogodni za vještački uzgoj opojne droge marihuane.

Objekti su pretreseni u skladu sa naredbom suca za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor. Po nalogu tužitelja B. D. je ispitan u svojstvu osumnjičenog za kaznena djela 'neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga' iz člana 224. stav 1 KZ RS i 'nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 399. stav 1 KZ RS.

Privremeno oduzeti predmeti bit će predati Osnovnom sudu Prijedor. Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen Okružnom tužiteljstvu Banja Luka.

Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su 09.07.2014. godine u 20:30 sati lišili slobode državljanina BiH, H. M. (1965.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog kaznenih djela 'organizirani kriminal', 'carinske prijevare' i 'utaja poreza'.

Osoba je kontrolirana na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša. H. M. je 10.07.2014. godine predat službenicima SIPA-e na daljnje postupanje, navedeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close