Kontrole

Granična policija na Tjentištu oduzela 1377 kutija cigareta

Vijesti / Crna Kronika | 28. 11. 2016. u 12:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Hum na području Tjentišta su spriječili nezakonit promet 1.377 kutija cigareta 'Marlboro' i 'Manchester' bez akciznih markica 26.11.2016. Cigarete su otkrivene kontrolom Passata, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao M. J. (1961.), državljanin Bosne i Hercegovine.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj naredbi su cigarete privremeno oduzete. Protiv M. J. će biti podneseno izvješće Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'.

Dvije osobe lišene slobode

Službenici PGP Orašje 26.11.2016. slobode su lišili I. H. (1980.) jer ga je potraživao Općinski sud u Tešnju zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Državljanin BiH je kontroliran pri izlasku iz BiH na MGP Orašje i predat službenicima Sudbene policije Odžak.

Dan ranije, 25.11.2016. službenici PGP Aerodrom Tuzla su lišili slobode E. P. (1973.), državljanina Švedske, na letu iz Malmöa. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Stanica javne bezbjednosti Prijedor i Osnovni sud u Prijedoru zbog kaznenih djela 'Teška krađa' i Centar javne bezbjednosti Banja Luka zbog kaznenog djela 'Davanje mita'. E. P. je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Oduzeta krivotvorena vozačka dozvola

Službenici PGP Višegrad od D. K. (1969.) oduzeli su krivotvorenu vozačku dozvolu BiH 27.11.2016. Kontroliran je prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Protiv bh. državljanina će biti dostavljeno izvješće Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krivotvorenje isprave', navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close