Aktivnosti

Graničari BiH oduzeli 90 kg duhana; Spriječen ulazak državljana Šri Lanke u BiH

Vijesti / Crna Kronika | 25. 04. 2016. u 12:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Granične policije BiH 24.4.2016. godine spriječili su krijumčarenje tri državljana Šri Lanke na mostu za željeznički promet u graničnom pojasu Karakajsko polje na području Zvornika.

Slobode su lišeni državljani BiH, K. K. (1993.) koji je kontroliran u Audiju, bh. nacionalnih oznaka, na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i O. G. (1993.) koji je bio sa državljanima Šri Lanke. Stranci su predati Službi za poslove sa strancima BiH. U tijeku je dalji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik 24.4.2016. godine spriječili su nezakonit promet 89,5 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica.

Duhan je otkriven prilikom granične kontrole kombija Fiat, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu Orahovac na području Zvornika. Vozilom je upravljao državljanin BiH, M.N. (1980.), koji je duhan sakrio ispod sadnica povrća. Duhan je privremeno oduzet. Protiv N. M. Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nezakonit promet akciznih proizvoda'.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina 23.4.2016. godine lišili su slobode D.T. (1966.) državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog kaznenih djela 'Razbojnička krađa' i 'Teški slučajevi razbojničke krađe ili razbojništva'.

Osoba je kontrolirana na ulasku u BiH na MGP Rača i predata službenicima Sudske policije Bijeljina. Na MGP Brod na ulasku u BiH 24.4.2016. godine slobode je lišen bh. državljanin A. M. (1991.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Policijski službenici JGP Brod predali su ga službenicima Sudske policije Odžak, priopćeno je iz Službe za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close