Grafiti

Uvredljive poruke osvanule na crkvi u Bihaću

Na crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke što su u ponedjeljak osudile vlasti i Islamska zajednica
Vijesti / Crna Kronika | 10. 05. 2021. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke Crkve na pročelju zgrade crkve u središtu Bihaća. Uz to, nedaleko od toga mjesta na oglasnome panou ispisane su poruke "Nož, žica, Srebrenica" te je na prometnome znaku ispisan kukasti križ.

Na crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke što su u ponedjeljak osudile vlasti i Islamska zajednica.

Gradske vlasti Bihaća na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem osudili su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada.

"Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini", naveo je Fazlić na Facebook stranici. On je pozvao policiju da rasvijetli ovaj vandalizam.

Osudu ovoga čina uputila je Islamska zajednica u Bihaću navodeći na svome Facebook profilu kako "skrnavljenje vjerskih objekata nije samo antivjerski, nego i anticivilizacijski čin koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga", prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close