Središte grada

Gorjele prostorije hotela ''Bigeste'' u Ljubuškom

Vijesti / Crna Kronika | 18. 01. 2017. u 13:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na objektu hotela ''Bigeste'' u Ljubuškom u srijedu ujutro izbio je požar, a dimna zavjesa obavila je dio grada oko hotela, doznaje Bljesak.info.

Intervenirali su ljubuški vatrogasci koji su požar ubrzo stavili pod kontrolu. Uzrok požara još nije poznat, kao ni šteta koju je ovaj požar uzrokovao.

Inače, tvrtka ''Unitrade'' vlasnik je hotela ''Bigeste'' u središtu Ljubuškog, koji je godinama bio u derutnom stanju.

Tvrtka Unitrade d.o.o. Ljubuški ugovor o privatizaciji hotela Bigeste potpisala je s Agencijom za privatizaciju ZHŽ-a još krajem 2009. Dvije godine poslije, predstavljen je projekt obnove te je tom prilikom najavljivan hotel s četiri zvjezdice koji bi trebao zapošljavati 50 djelatnika.

U novi izgled hotela prije pet godina planirano je bilo uložiti 8 milijuna KM. Nakon temeljnog ugovora od 3 godine, isti je produživan raznim aneksima.

Prema najnovijem rješenju, u objekt hotela trebalo bi biti uloženo manje novca nego što je to bilo planirano 2011,. Također, planiran je veći broj poslovnih prostora za koje su već zainteresirani neki domaći i strani poduzetnici, čime bi se obogatila ponuda i sadržaji u općini Ljubuški.

Inače, objekt se zajedno s podzemnom garažom prostire na ukupno 4500 m2.

Kopirati
Drag cursor here to close