Županijsko tužiteljstvo ŽZH

Godina i sedam mjeseci zatvora zbog prometne nesreće u Grudama

Također je optuženoj izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima 'B' kategorije u trajanju od 2 godine.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 07. 2022. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prethodno Županijski sud u Širokom Brijegu rješenjem od 21.10.2020. godine po drugi put ukinuo ranije presudu Općinskog suda u Ljubuškom od 28.2.2020. godine kojom je Suzana Pešorda bila nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 7 mjeseci, određeno je održavanje rasprave pred drugostupanjskim sudom, te je nakon održane rasprave Županijski sud u Širokom Brijegu 5.5.2022. godine po optužnici Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg izrekao i javno objavio osuđujuću pravomoćnu presudu protiv Suzane Pešorde, zbog kaznenog djela teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa kaznenim djelom ugrožavanja javnog prometa posljedicom čega je jedna maloljetna osoba smrtno stradala i jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Optužena je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam mjeseci.

Također je optuženoj izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima 'B' kategorije u trajanju od 2 godine, računajući od pravomoćnosti presude, s tim što se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Optužnicom se teretila da je 3.3.2015. godine u mjestu Sovići – Bobanova Draga, općina Grude, izazvala prometnu nezgodu na način da je započela radnju skretanja u lijevo gledano iz smjera njezinog kretanja, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, olako držeći da će i na taj način vožnju uspješno obaviti u čemu nije uspjela, jer se u tom trenutku svojom desnom kolničkom trakom iz suprotnog smjera kretalo vozilo, kada dolazi do udara u isto, a kojim je upravljao oštećeni posljedicom čega je isti zadobio teške tjelesne ozljede, a malodobni suvozač u istom vozilu je preminuo na licu mjesta, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close