Napad na Kovačevića

Gdje je zapela istraga?

Vladimir Kovačević kaže kako ne vjeruje da će se ikada rasvijetliti ovaj slučaj i da će se otkriti nalogodavci…
Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2018. u 11:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinari u Banja Luci pozvali su ponovo nadležne organe da rasvijetle slučaj fizičkog napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, ukazujući da su nezadovoljni dosadašnjom istragom.

Na prosvjednom okupljanju istaknuli su kako još nije raspisana međunarodna potjernica za drugim napadačem Nedeljkom Dukićem, koji se sumnjiči da je s boksačem Markom Čolićem, koji je trenutno u pritvoru, pretukao Kovačevića.

''Iako je prema izvorima iz policije poznato da se osumnjičeni Dukić nalazi izvan granica BiH, Okružni sud odbija raspisati potjernicu. Malo vjerujemo u njihovu želju da ovaj slučaj privedu kraju, otkriju nalogodavce i motive napada na kolegu Kovačevića'', rekao je predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić.

Kaže kako ne vjeruje da policija ima volju i želju da riješi ovaj slučaj.

U to sumnja i Vladimir Kovačević.

''Ne vjerujem da će se ikada rasvijetliti ovaj slučaj, da će se otkriti nalogodavci, jer činjenica je da je do sada trebalo biti službenih informacija. Najviše buni da nema nikakvih informacija iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, s obzirom na to koliku pažnju je izazvao ovaj slučaj'', ustvrdio je Kovačević.

Problematično je, dodaje, i da nema raspisivanja međunarodne potjernice.

''Izvršitelji su manje više nebitni ali je vrlo bitno da se otkriju stvarni motivi i nalogodavci. Imam neke informacije, ali s njima još ne mogu da izlazim'', kazao je Kovačević.

Ukazao je i kako bez obzira na sve, s istim ili većim žarom pristupa svom poslu, ali da ne smije postati pravilo da ljudi koji profesionalno rade svoj posao, vode računa kako će završiti kada se vraćaju kući.

Na prosvjednom okupljanju pročitano je i pismo podrške Društvo novinara BiH, koje smatra nedopustivim da slučaj nije riješen ni dva mjeseca od napada koji se dogodio nakon što je Kovačević obavio radni zadatak na prosvjedima Pravda za Davida.

Poručuju kako nerješavanje ovog jednog u nizu slučajeva napada na novinare u BiH ne samo da još jednom dovodi u pitanje kredibilitet institucija za provođenje zakona u Republici Srpskoj i BiH u cjelini, već izaziva opravdanju sumnju žele li ove institucije zaista riješiti slučaj koji se zbog svoje brutalnosti može okarakterizirati i kao pokušaj ubojstva.

Kopirati
Drag cursor here to close