istraga

Gacko: Zbog krađe nafte pretresi na oko 30 lokacija

Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2016. u 08:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Gacka jutros je oduzeta određena količina nafte, a na razgovor je privedeno tridesetak osoba koje se dovode u vezi s krađom ovog goriva saRudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko, navodi Srna.

Prema neslužbenim saznanjima, pripadnici Centra javne sigurnosti zajedno s Upravom za organizirani i teški kriminal izvršili su blokadu na 30 lokacija u gradu na kojima se vrši pretres.

Tijekom ove godine policija je oduzela više od 5.000 litara nafte ukradenih iz radnih strojeva RiTE Gacko.

Prije pet godina devet radnika RiTE je ostalo bez posla nakon što su uhvaćeni u krađi nafte iz tog poduzeća, ali je nakon suđenja presuda donesena u njihovu korist.

Uprava za organizirani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske provodi operativnu akciju kodnog naziva 'Dizel', u okviru koje je izvršena blokada cijele općine Gacko, rekla je Srni načelnik Odjela za odnose sa javnošću u MUP Republike Srpske Mirna Miljanović.

"Akcija se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužiteljstva zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi s kaznenim djelom 'Teška krađa'", naglasila je Miljanović.

Dodala je kako su u tijeku pretresi na 32 lokacije na području općine Gacko.

Kopirati
Drag cursor here to close