Istraga

Gacko: Među osumnjičenima za krađu goriva i jedan policajac

Vijesti / Crna Kronika | 29. 12. 2016. u 12:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među osumnjičenima za krađu goriva iz RiTE 'Gacko' nalazi se i policajac Radovan Dubljević, kojeg Tužiteljstvo tereti da je jednom od organizatora krađe Predragu Okiljeviću dojavio da će biti uhićen.

Organizirana krađa goriva stavlja se na teret i braći Mladenu i Todoru Vukoviću, Mladenu Zirojeviću, Saši Paniću, Nebojši Miletiću, Mirku Radmiloviću i Radomanu Doderoviću. Za sve njih Republičko tužiteljstvo zatražilo je jednomjesečni pritvor. Banjalučki Okružni sud do srijede popodne nije bio donio odluku, navodi 'Glas Srpske'.

Devetorka uhićena u akciji 'Dizel' osumnjičena je da je u više navrata i u dogovoru izvlačila gorivo iz radnih strojeva RiTE. Krađu su činili u suradnji sa pojedinim radnicima RiTE 'Gacko', a gorivo su pretakali u kanistere i skladištili u blizini kuće Miletića. Prema prijedlogu za određivanje pritvora krali su od 1.000 do 2.000 litara goriva u jednom navratu. Sumnja se da su istočili više od 13.000 litara goriva.

Većina osumnjičenih kod tužitelja branila se šutnjom. Policajac Dubljević je kazao da je Okiljevića 'trznuo na telefon'. "Telefon je samo jednom zazvonio i onda mi je zapovjednik rekao da ga ne zovem pa sam odmah prekinuo vezu. Imao sam namjeru da ga zovnem kako bi došao da ga uhitimo, a ne da ga obavijestim o akciji", rekao je u Tužiteljstvu Dubljević.

Istaknuo je da je protiv njega i ostalih osumnjičenih intervenirao više puta i od njih oduzimao ukradenu naftu. Osumnjičena devetorka uhićena je u ponedjeljak i utorak u akciji 'Dizel', tijekom koje su privedene 62 osobe i zaplijenjeno 1.500 litara goriva, za koje se sumnja da je ukradeno. Branioci osumnjičenih Jevto Janković, Milan Petković i Mirko Dabić smatraju da u ovom slučaju nema organiziranog kriminala, piše 'Glas Srpske'.

Kopirati
Drag cursor here to close