U Sarajevu

FUP uhitio tri osobe zbog droge

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzete određene količine NN materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 04. 2024. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnim drogama poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, općina Hadžići, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćio je FUP.

U sklopu navedenih aktivnosti izvršeno je legitimiranje i pretres tri osobe A.A. (1988.) iz Sarajeva, A.D. (1994.) iz Sarajeva i I.H. (1992.) iz Fojnice, zbog postojanja osnova sumnje da bi predmetne osobe kod sebe mogle posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzete određene količine NN materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavili i posjedovali određenu količinu opojne droge Amfetamin i Cannabis koja je prilikom pretresanja pronađena.

Predmetne osobe su kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close