Akcija

FUP uhitio Mostarca zbog amfetamina i trave

Osoba se sumnjiči da je na području HNŽ-a, područja grada Mostara tijekom 2023. godine, neovlašteno nabavljala opojnu drogu
Vijesti / Crna Kronika | 11. 10. 2023. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije u srijedu, 11. listopada, s ciljem sprečavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Mostara, a vezano za dokumentiranje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, provedena je operativna akcija „JULI II“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi osobe, kuće i motornog vozila, te je tom prilikom lišena slobode osoba iz Mostar inicijala E.K. (1978), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađene su određene količina bijele praškaste materije i suhe zeljaste materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne drogu „Amfetamin“ i „Cannabis“.

  / Izvor: FUP | Droga u Mostaru

Navedena osoba se sumnjiči da je na području HNŽ-a, područja grada Mostara tijekom 2023. godine, neovlašteno nabavljala opojnu drogu „Amfetamin“ i „Cannabis“ koju je sa namjerom stavljanja u promet držao u kući u kojoj boravi, te su prilikom pretresanja pored opojne droge pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close