FUP

Zbog trgovine drogom u Mostaru uhićene tri osobe

U tijeku su pretresi na više lokacija, a kod uhićenih su pronađeni droga i novac.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2020. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici FUP-a u nedjelju navečer su u Mostaru uhitili tri osobe zbog nelegalne trgovine drogom, potvrdila je to za Bljesak.info Marina Zović, glasnogovornica FUP-a.

U nedjelju, 1. ožujka policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, lišili slobode tri osobe inicijala V.P. (1964.), D.S. (1986.) iz Mostara i Z.K. (1975.) iz Stoca, vezano za kazneno  djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba inicijala V.P. se također sumnjiči za kazneno djelo 'Navođenje na prostituciju' iz člana 210. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Za osobom D.S. na snazi je bila centralna tjeralica raspisana na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti' iz člana 183. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osoba je predata na dalju nadležnost sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još uvijek u tijeku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac. Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto cca. 1,5 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Amfetamin', određena količina zeljste materije koja asocira na opojnu drogu 'Cannabis Sativa L', te drugi predmeti traženi Naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, na dalju Županijskom tužiteljstvu  Hercegovačko-neretvanske županije.

Značajnu podršku u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ovih aktivnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close