Višemjesečna istraga

FUP u akciji 'Mojmilo', privedene dvije osobe

Vijesti / Crna Kronika | 30. 03. 2016. u 13:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, u srijedu, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije 'Mojmilo' na području Kantona Sarajevo.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, započeti su pretresi na dvije lokacije na području općine Novi Grad Sarajevo i lišene su slobode dvije osobe iz Sarajeva incijala A.D. (1990.) i A.D. (1983.).

Osobe lišene slobode se dovode u vezu sa kaznenim djelom 'Neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. st. 1. KZ FBiH.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto cca. 500 gr. nepoznate materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu 'Speed' i cca. 200 gr. 'Cannabis Sativa L', te mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim kaznenim djelom.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišene slobode će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Službe za informiranje FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close