Protutnjalo ??

FOTO | Mostar: Nevrijeme 'poharalo' grad, vjetar čupao stabla

Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2017. u 14:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olujno nevrijeme koje zahvatilo Mostar nešto iza 15 sati, u vrijeme prometne špice, izazvalo je prometni kolaps u gradu na Neretvi.

Nevrijeme, koje je trajalo svega tridesetak minuta, pratio je iznimno jak vjetar koji je na više lokacija u gradu na prometnice rušio stabla i granje što je izazvalo potpuni prometni kolaps.

U Ulici kralja Tvrtka, vjetar srušio drvo na automobil u pokretu, dok je grana sa drugog stabla pala na zadnji dio Mercedesa u pokretui tom rpilikom je razbila zadnje vjetrobransko staklo. Čitatelji su nam poslali fotografije s više lokacija iz grada, gdje je vjetar čupao stabla iz korijena. Osim na Aveniji i u Ulici kralja Tvrtka, vjetar je oborio granu na automobil Golf koji je bio u pokretu u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog (Liska ulica), te na parkirani automobil u Cernici, kod mosta Bunur.

Oboreno je stablo u dvorištu Šeste osnovne škole u Šantićevoj ulici, a prilikom pada stabla oštećeni su i električni vodovi. Osim toga sa gradilišta nekadašnjeg hotela 'Ruža', a budućeg hotela 'Mariott' srušio se dio građevinske skele, te je manja oštećenja pretrpio jedan automobil.

Kod Zalika na magistralnoj cesti, te na Bišću polju, vjetar je oborio nekoliko prometnih znakova.

Vatrogasci i djelatnici komunalnog poduzeća 'Komos' su uklonili prepreke s ulica, a policija je regulirala promet.

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narančasto upozorenje za pojačan vjetar, na trenutke s olujnim udarima. Kako je priopćio ovaj zavod mogući su udari vjetra od 50 do 70 km/h.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close