Traži lopova!

Filmske priče iz Mostara: Policijska blokada zbog bicikla

Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2016. u 10:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je nemoćna pred sve većim brojem kradljivaca koji u BiH svakodnevno vrebaju priliku da ukradu sve što im padne pod ruku, ne plašeći se da provale u kuće ili pomoćne objekte, piše Oslobođenje u tekstu o sve češćim krađama u BiH.

Sarajevske novine navode kako su na meti i pozlaćene zubne navlake te opisuje ''filmske'' scene iz Mostara.

Oslobođenje navodi kako je mostarskoj policiji novinar R. S. prijavio nedavno da mu je ukraden bicikl vrijedan oko 500 KM, koji je bio parkiran u dvorištu kuće.

''Nakon što se obratio policiji, oni su u večernjim satima došli s upaljenim rotacijskim svjetlima i baterijskim lampama. R. S. ističe da je samo tražio da policajci obrate pažnju na to da li netko prodaje ili vozi njegov bicikl, a ne da policija pravi predstavu i vrši uviđaj pod baterijskim lampama iako znaju da tako ništa neće naći'', navodi Oslobođenje.

Iz mostarske policije pojašnjavaju kako u posljednje vrijeme ima mnogo manje krađa nego u protekloj godini, upravo zato jer policajci često vrše pojačane akcije.

''Trenutno su aktualne krađe cigareta na benzinskim crpkama i prodavaonicama. Provalne krađe u kuće uglavnom vrše osobe koje rade ‘na sitno’ i tu obično nije veća materijalna šteta. Puno osoba iz Doboja, Živinica i drugih gradova operira u Mostaru. Za razliku od onih koje smo imali prošle godine, koji su koristili lomače brava, provalne krađe u stanove u ovom periodu provalnici izvode uz pomoć fizičke snage'', kaže neimenovani sugovornik Oslobođenja iz mostarske policije.

U tekstu se navodi i kako je N. M. iz Donjeg Vakufa 8. veljače provalio u kuću u Ulici Ciglane u Bugojnu te ukrao ručni sat s posvetom, dvogled, manju količinu nakita, pet pozlaćenih zubnih navlaka, pribor za osobnu higijenu i druge predmete.

Prema statističkim pokazateljima FMUP-a, tijekom 2015. u FBiH zabilježeno je ukupno 20.306 kaznenih djela, a od toga 12.281 kazneno djelo otpada na imovinske delikte.

Podsjećamo, nedavno smo objavili kako se, što se tiče krađi automobila, u Mostaru očekuje rekord.

Kopirati
Drag cursor here to close