Pištolj na čelo

Filmska pljačka mjenjačnice

Vijesti / Crna Kronika | 30. 09. 2016. u 19:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica maskiranih razbojnika u petak oko 10:40 sati izvela su filmsku pljačku mjenjačnice 'AMI' u strogom centru Ključa uz upotrebu vatrenog oružja.

Nakon što su na motociklu došli do pomenute mjenjačnice, jedan maskirani razbojnik je uletio u prostoije lokala, dok ga je partner čekao na upaljenom motociklu odmah ispred prostorija.

"Ono što vam ja za sada sa sigurnošću mogu potvrditi jeste to da je po upadu u mjenjačnicu, maskirani razbojnik prislonio radnici pištolj na čelo zaprijetivši joj da mu preda sav novac, te je potom u nestrpljenju sam posegnuo preko pulta za kasom iz koje je otuđio za sada nepoznat iznos novca. Odmah potom razbojnici su se zaputili u smjeru lokaliteta Velečevo koji se nalazi na samom ulazu u teritorij entiteta Republike Srpske.

O više detalja za sada ne mogu govoriti dok kolege iz Ključa ne završe istragu", potvrdio je za 'Dnevni Avaz' glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić. Na području Ključa vrši se intenzivna potraga za pljačkašima, a na svim važnijim cestovnim pravcima vrše se policijske kontrole vozila, zbog čega je došlo do blagog zastoja prometa.

Međutim, jedan od očevidaca koji je želio ostati anoniman, neslužbeno je ispričao tijek događaja. Prema njegovoj verziji priče konobar koji radi u lokalu odmah ispred mjenjačnice je vidio dvojicu maskiranih muškaraca za koje je isprva mislio da su osiguranje.

Tek kada je jedan od njih izvadio pištolj sve mu je bilo jasno, te je odmah pozvao policiju. Anonimni očevidac nadalje govori kako mu je žena koja radi u mjenjačnici osobno rekla da joj je maskirani razbojnik prislonio pištolj na čelo zapovjedivši joj da mu preda novac. U svom strahu i panici radnica je željela pritisnuti panik taster, ali nije mogla, iako se njen muž nalazio u lokalu iza jednog paravana, što nam je potvrdio i glasnogovornik Šiljdedić.

Kada su pokupili plijen i krenuli iz mjenjačnice žena je u tom trenutku povikala mužu da legne, misleći da će razbojnici pucati na njih. Odmah nakon što su lopovi izjurili iz mjenjačnice, muž radnice je izašao za njima, te ispucao uzrak 4-5 metaka upozorenja, razmisljajući kako će ih to preplašiti, što je također potvrdio Šiljdedić.
Međutim to je bio samo pucanj u prazno jer su lopovi već sjeli na motor i utekli u pravcu Velečeva odakle im se, za sada, gubi svaki trag. Neslužbeno se saznaje da je lopovima prilikom bijega ka Velečevu na put ispao dio plijena i jedan spremnik metaka, piše 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close