Nepravomoćna presuda

Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora

Zavadlav je za svako od ubojstva koja je počinio dobio po 15 godina zatvora, a to je objedinjeno u kaznu zatvora od 40 godina.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2021. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu proglasilo je krivim Filipa Zavadlava zbog trostrukog ubojstva i dosudilo mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Državno odvjetništvo, podsjetimo, tražilo je da ga se osudi na 50 godina zatvora.

Zavadlav je za svako od ubojstva koja je počinio dobio po 15 godina zatvora, a to je objedinjeno u kaznu zatvora od 40 godina. 

"Sud je prihvatio tvrdnje obrane da se radilo o smanjenoj ubrojivosti. Od početka pokušavam objasniti da kod njega nema motiva. Postavlja se pitanje zašto? Što se krilo u njegovoj glavi? Upravo taj izostanak motiva me po ko zna koji put uvjerava da nije bio ubrojiv. Ne samo da je bitno bitno smanjenje ubrojivosti nego da je bio neubrojiv. Normalno da ću se žaliti i žalba će ići u tom pravcu. To mi olakšava posao jer ne moram dokazivati da se nije radilo o osveti", rekao je Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava nakon izricanja presude.

Na presudu se može podnijeti žalba. Zavadlav će ostati u pritvoru.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti Zavadlava da je 11. siječnja 2020. sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima.

Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja te općeopasnu radnju.

Zavadlav se nakon krvoprolića u Varoši predao splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon ubojstva.

Uhićen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije toga je u obližnji kontejner odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close