250.000 KM

Fatalna Saška: Tko je cura koja je zavela svećenika?

Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2017. u 10:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U javnost su procurili novi detalji nezapamćenog seks skandala koji potresa Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini, nakon što su tri osobe uhapšene i pritvorene zbog sumnje da su snimcima seksa ucjenjivale svećenika I.K. iz Modriče i od njega naplatile oko 250.000 KM da se snimci ne objave.

U izjavi, koja je opisana u prijedlogu za određivanje pritvora Saški Kovačević i njenom momku Aleksandru Vasiljeviću (27) iz Doboja, katolički svećenik iz Modriče I. K. od kojeg je ucjenom snimkama seksa iznuđeno 250.000 KM, detaljno je opisao da je Sašku upoznao kao maloljetnicu, pišu Novosti.rs.

Sprijateljili su se, a ona je od njega posudila 7.000 KM. Već tada mu je predlagala da stupe u ljubavnu vezu, što je on odbio. U međuvremenu je navodno pokušavao da je iščupa iz lošeg društva, da bi mu ona, kada je napunila 20 godina, rekla da ga voli i da s njim želi seks.

Iako se opirao, s njom se ipak sastao u župnoj kući u kojoj je tada stanovao. Pili su alkohol i ona je nastavila da navaljuje, pa su na kraju otišli u spavaću sobu.

"Lisicama ga je vezala za stolicu, a preko glave mu stavila fantomku pod izgovorom da se stidi da je vidi golu". navodi se u prijedlogu za pritvor osumnjičenima.

Navodi se da je I. K. osjetio još neke korake u sobi, a kada je pitao da li je još netko tu, odgovora nije bilo. Prešli su na krevet i I. K. je imao kraći seks sa ženom. Mjesec dana kasnije saznao je da je to bila druga djevojka, a da je Saška sve snimala u namjeri da ga ucjenjuju i izvlači novac.

Saška mu je prvo tražila 30.000 KM, ali je on to odbio znajući da mu se na snimku ne vidi lice.

Tri mjeseca kasnije Sašku je sreo u restoranu u Gradačcu i za susjednim stolom mu je pokazala djevojku i rekla da je to ona što je bila s njim. Upoznali su se, razmijenili brojeve, i poslije tri dana djevojka je došla u njegov župni ured na piće. Pili su misno vino i I. K. tvrdi da se poslije jedne čaše osjećao drogirano. Djevojka je to iskoristila, popela se na njega i imali su seks, da bi ga ujutro pozvala i tražila mu 100.000 KM kako ne bi objavila snimak njihovog seksa.

Ona je prvo negirala da stoji iza toga, a kasnije je počela da ga ucjenjuje objavljivanjem tog snimka pa joj je u više navrata isplatio 156.000 KM. Da bi je isplatio, navodno je posuđivao novac od prijatelja, a čak je podigao i novac od životnog osiguranja. Saška ga je u rujnu 2016. molila za oproštaj. Govorila je da će vratiti pare, da ga voli i da želi da se uda za njega. Tražio joj je da ga ostavi na miru, ali je ona preko brze pošte počela da naručuje bunde, telefone, garderobu na njegovu adresu i govorila mu je da to mora platiti ili će imati problema. Priopćila mu je i da je u vezi s Vasiljevićem, pa su njih dvoje zajedno počeli da ga ucjenjuju Vasiljeviću je, kako se navodi, isplatio 60.000 KM i 4.000 eura, a dao mu je i svoje vozilo Audi A4.

Ucjenjivanje i prijetnje svim i svačim nastavile su se i narednih mjeseci, i kada više nije mogao da podnese te namete svećenik se obratio istražnim organima.

Pritvor za osumnjičene Saška Kovačević i Aleksandar Vasiljević uhićeni su sredinom kolovoza u akciji “Steroid”, a zbog sumnje da je sudjelovao u ucjeni kasnije je uhićen i Milo Joksimović.

Rješenjem Osnovnog suda u Doboju svima je određen pritvor, a na teret im se stavlja kazneno djelo ucjene za koju im prijeti zatvorska kazna od jedne do 10 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close