Vlak 720

"Eksplozija" u vlaku kod Mostara šokirala putnike, Željeznice objasnile što se dogodilo

Prvi dan nove godine bio je neugodan za putnike Željeznica FBiH koji su putovali na relaciji Čapljina-Sarajevo. Naime, kako nam je prenio naš čitatelj, dogodila se eksplozija.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 01. 2022. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dan Nove godine bio je neugodan za putnike Željeznica FBiH koji su putovali na relaciji Čapljina-Sarajevo. Prema navodima putnika sa spomenute linije ''dogodila se eksplozija''. 

Putnika koji je sa suprugom i dvoje djece krenuo put Sarajeva, s ostalim putnicima na ulasku u Mostar po njegovim riječima šokirala je eksplozija.

''Eksplozija u vlaku na relaciji Čapljina-Sarajevo, nismo mogli nastaviti putovanje'', kazao je putnik i dodao da su se ponudili nadoknaditi troškove puta u vrijednosti karte od Mostara do Sarajeva.

''Naravno da sam to odbio, platili smo taxi do Sarajeva 150 KM'', kazao je putnik i dodao kako su mu djeca i žena doživjeli šok od eksplozije.

Zatražili smo komentar i od Željeznica FBiH.

''Na vlaku broj 720 koji je 1.1.2022. godine u 6:09 sati krenuo iz Čapljine prema Sarajevu, nije bilo nikakve eksplozije. Naime, prilikom vožnje kroz tunel Stolac na ulazu u stanicu Mostar, došlo je do ispada napona u kontaktnoj mreži, što je prouzrokovalo određeni prasak koji se mogao čuti u vlaku. Vlak  je nastavio daljnju vožnju s dizel vučom na relaciji Mostar-Drežnica, jer na toj dionici nije bilo napona, a poslije Drežnice, vožnju je nastavio samostalno elektro-vučom do Sarajeva“ , kazali su iz Željeznica.

Kopirati
Drag cursor here to close