Jake eksplozije

Eksplozija u tvornici pirotehnike, dvije osobe poginule

Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2014. u 18:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe su poginule u srijedu u eksploziji u tvornici pirotehničkih sredstava u blizini Aquila, a četiri ozlijeđene su izvučene iz ruševina, prema talijanskim medijima. Jedna osoba se i dalje smatra nestalom, sredinom poslijepodneva, prema izjavi jednog pukovnika karabinjera na mjestu događaja, prenijela je agencija Ansa.

Sin direktora tvornice, kao i još jedan njemački zaposlenik su među žrtvama, a pronađena tijela su ugljenisana. Očevici su ispričali da su čuli malo nakon 14 sati, tri jake eksplozije koje su slijedile jedna za drugom u četvrt sata, izazvavši nekoliko požara, od kojih je jedan zahvatio drva u blizini.

Čovjek koji se nalazio na treningu u sportskoj dvorani oko 500 metara od tvornice je rekao za 'La Stampu' da je vjerovao da je "kraj svijeta". Nakon što je čuo dvije eksplozije, objasnio je da je izašao iz dvorane i bio "brutalno bačen na zemlju" od detonacije treće "vrlo jake" eksplozije.

Dugi stup dima se mogao vidjeti sa udaljenosti od nekoliko kilometara. Zemlja se tresla, a kuće su se pomjerale toliko da su stanovnici mislili da je potres. Prije gotovo godinu dana, 25. srpnja 2013. godine, slična nesreća se dogodila u regiji Pescare u tvornici pirotehničkih sredstava, jednoj od najvećih u Italiji. Četiri osobe su poginule u toj nesreći.

Kopirati
Drag cursor here to close