Krvavi pohod

Edmonton: 53-godišnjak u krvavom pohodu ubio 8 osoba, pa presudio sebi

Vijesti / Crna Kronika | 31. 12. 2014. u 07:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje osam ljudi, među kojima dvoje djece ubijeno je u tri povezane pucnjave u kanadskom gradu Edmontonu, a ubojica je potom počinio samoubojstvo, priopćila je kanadska policija.

"Ovo je tragičan dan za Edmonton sa višestrukim ubojstvom osam osoba", izjavio je Rod Knecht, šef policije u Edmontonu, gradu sa nešto manje od milijun stanovnika u kanadskoj provinciji Alberta.

On je naveo da su među žrtavama četiri žene, dvojica muškaraca i dvoje djece, dječak i djevojčica. Sve je počelo u podnevnim satima u južnom djelu grada, gdje je muškarac prvo ubio ženu. Muškarac za kojeg se pretpostavlja da je ubojica, potom je u sjevernom dijelu grada ubio još sedam ljudi.

Nakon prvog patroliranja policija nije ništa ustanovila, ali je kasnije, po povratku, nasilno otvorila vrata kuće i otkrila tijela sedam žrtava, prenijela je Srna.

Ubojica, za čiji identitet policija smatra da je 53-godišnji Phu Lam, izvršio je kasnije samoubojstvo u sjeveroistočnom djelu Edmontona, ali motiv ovog zločina nije još utvrđen. Ova stravična ubojstva, iako počinjena na tri različite lokacije, zapravo su povezana, ali se ne zna motiv, prenose agencije.

Prema navodima policije i medija žrtva koja je ubijena odvojeno od ostalih je identificirana kao 37-godišnja Cyndi Duong. Također, mediji navode kako je ubojica od ranije bio poznat policiji. Njegov kriminalni dosije je započeo od 1987.

Kako bi pronašli ubojicu, nakon pronalaska žrtava, policija je slijedila sumnjivca koji je vozio crnog Mercedesa SUV, te su ga pronašli u mjestu Fort Saskatchevan ispred Kineskog i Vijetnamskog restorana.

Prema policijskom izvješću u jednoj kući u južnom dijelu Edmontona pronađena je mrtva Duong, dok je u drugoj kući na drugom kraju grada pronađeno još sedam žrtava - tri žene, dva muškarca i dvoje djece. U jednom restoranu, ispred kojeg je policija našla automobil osumnjičenog, pronađeno je tijelo muškarca za kojeg se sumnja da je počinio ova ubojstva. Policija je izvijestila da je on počinio samoubojstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close