Akcija

Dvojica uhićenih, jedan u bijegu: Pali zbog  plantaža konoplje na području Konjica

Osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanske županije, područja grada Konjica tijekom 2023. godine, neovlašteno proizvodili opojnu drogu Cannabis
Vijesti / Crna Kronika | 02. 08. 2023. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u utorak, s ciljem sprečavanja proizvodnje opojne droge, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentiranje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Foto: FUP / Plantaža marihuane u Konjicu

''U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S.D. (1982) i A.B. (1987), dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga Cannabis'', naveo je FUP u priopćenju za javnost.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanske županije, područja grada Konjica tijekom 2023. godine, neovlašteno proizvodili opojnu drogu Cannabis ''na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tijkom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika opojne droge Cannabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom''.

Foto: FUP / Plantaža marihuane u Konjicu

Predmetne osobe su kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljem statusu odlučivati nadležno županijsko tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close