Akcija SIPA-e

Dvojica sudaca uhićena zbog primanja mita

Postupajući županijski tužitelj zatražit će određivanje pritvora za uhićene suce.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 03. 2021. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici SIPA-e su u okviru akcije Mores uhitili tri osobe zbog sumnje da su primili dar ili druge oblike koristi.

Zbog sumnje da su primali mito, SIPA je u utorak ujutro uhitila dvojicu sudaca iz Posavske županije.

Uhićeni su Momir Đošanović, predsjednik Privrednog odjela Općinskog suda u Orašju, i Jozo Anđić, sudac županijskog suda u Odžaku, objavio je portal Istraga.ba.  

Osim dvojice sudaca, uhićen je i odvjetnik iz Šamca koji je u utorak popodne pušten. Postupajući županijski tužitelj zatražit će određivanje pritvora za uhićene suce.

''Pripadnici SIPA-e su u okviru akcije Mores uhitili tri osobe zbog sumnje da su primili dar ili druge oblike koristi. Po naredbi Općinskog suda u Orašju, pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte, službene prostorije, te pokretne stvari na ukupno šest lokacija u Bosanskom Šamcu, Orašju i Odžaku”'' navedeno je u priopćenju SIPA-e.

Istraga.ba saznaje da su suci Momir Đošanović i Jozo Anđić s odvjetnikom iz Šamca uzimali novac za donošenje povoljnijih presuda u predmetima u kojima su sudili. Prilikom pretresa inspektori SIPA-e su pronašli i novac koji su uhićeni suci primili kao mito.

Uhićeni sudac Momir Đošanović 2013. godine disciplinski je kažnjavan jer je kao sudac pisao tužbe stranci u postupku u kojem je sudio.

Kopirati
Drag cursor here to close