Zenica

Dvojac umirovljenicima ''uvaljivao'' lažni zlatni nakit

Vijesti / Crna Kronika | 29. 04. 2016. u 14:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zenička policija je pronašla i uhitila dvojicu muškaraca koji su prijavljeni da su izvršili pokušaj prijevare prodajom lažnog nakita.

Brzom reakcijom policijskih službenika oni su uhićeni i privedeni u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada. Utvrđeno je da se radi o M.S., rođen 1956., i A.K., rođen 1955. godine, oba iz Tuzle.

Operativnim radom policijskih služebnika utvrđeno je da su navedene osobe, u ulicima Londža i Bulevar Kulina bana, prevarile nekoliko osoba prodajom lažnog nakita, oštetivši ih za 160 i 500 KM.

Također je utvrđeno da su izvršitelji ovih kaznenih djela uglavnom prilazili starijim osobama, umirovljenicima, i na vrlo uvjerljiv način ih uvjeravali da se radi o zlatnom nakitu, a ne o lažnom.

Policijski službenici nastavljaju na dokumentiranju izvršenih kaznenih djela, kao i eventualno drugih kaznenih djela prijavljenih od oštećenih građana, a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja protiv navedenih osoba zbog izvršenog kaznenog djela prijevara.

Kopirati
Drag cursor here to close