San Antonio-Lackland

Dvije osobe ubijene u pucnjavi u američkoj zračnoj bazi

Vijesti / Crna Kronika | 08. 04. 2016. u 16:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pucnjavi u bazi Američkog zrakoplovstva u Texasu ubijene su najmanje dvije osobe, priopćila je policija.

Ured šerifa oblasti Bexar javio je o pucnjavi u bazi San Antonio-Lackland u petak oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu, priopćio je glasnogovornik.

Šerifov ured priopćio je kako sumnja na ubojstvo i samoubojstvo, ali je dodao da će pretražiti zgradu kako bi potvrdio te navode, prenosi BBC.

James Keith, glasnogovornik šerifa ovog okruga, kazao je kako su pronađena dva tijela u petak ujutro u jednoj sobi zgrade zajedničke baze San Antonio-Lackland. Dodao je kako se vjeruje da je napadač jedan od dvije žrtve, no i da se nastavlja pretraga drugih zgrada i obližnjih postrojenja, prenosi Al Jazeera.

Škole i centri za dnevnu brigu su također blokirani, objavljeno je na Facebook stranici zajedničke baze San Antonio, čiji je dio Lackland kao i druge vojne baze u tom dijelu Texasa.

Lackland je ključna instalacija za obuku Zračnih snaga SAD-a.

Najsmrtonosnija pucnjava u jednoj bazi američke vojske dogodila se u Fort Hoodu (Texas) 2009. godine, kada je vojni psihijatar, major Nidal Hassan, ubio 13 i ranio 42 osobe prije nego što su ga savladale policijske snage.

Kopirati
Drag cursor here to close