Prilikom obavljanja dužnosti

Dubrovnik: Smrtno stradao vatrogasac

Okolnosti u kojima je stradao još uvijek nisu poznate.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 08. 2022. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac (42) iz Orašca, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Glavni vatrogasni zapovjednik izrazio najdublju sućut obitelji smrtno stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac, prenosi Jutarnji list.

Okolnosti u kojima je stradao još uvijek nisu poznate no šezdesetak vatrogasaca s dubrovačkog područja uz pomoć čak četiri kanadera skoro cijelu nedjelju nadljudskim naporima borili su se protiv vatrene stihije koja je stigla nadomak prvih kuća u mjestu Ljubač, a prijetila je širenjem prema Orašcu i Zatonu, prenosi Dubrovački vjesnik.

Požar je u kasnim večernjim satima stavljen pod kontrolu, no situacija je zbog vjetra još uvijek opasna tako da je pred našim vatrogascima duga i neizvjesna noć.

Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Od 12,30 sati vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

Kopirati
Drag cursor here to close