Tura po regiji

Državljanke BiH nakon Mostara džeparile po Crnoj Gori

Vijesti / Crna Kronika | 07. 06. 2016. u 08:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budvanska policija uhitila je državljanke BiH Jagodu Omerović (19) i Eliu Sejdić (25) dok su džeparile grupu inozemnih turista koji su obilazili Stari grad u Budvi.

Ove dvije osobe su odranije poznate i mostarskoj policiji po čestim krađama na potezu od Franjevačke crkve do Starog grada. Više puta su privedene u policijske prostorije, ali su se ubrzo ponovno nalazile na slobodi.

Djevojke, rođene u Italiji, doputovale su u Crnu Goru na odmor i proteklih dva tjedna su izvršile više krađa u Budvi i Kotoru. Meta djevojaka bile su organizirane grupe turista, koje su obično obilazile kulturno-povijesne spomenike u Budvi i Kotoru.

Kako je priopćeno iz policije, spretne djevojke obično su koristile gužvu, da bi se umiješale u grupu turista, gdje su iz torbi krale novčanike, mobilne telefone i druge vrijedne stvari. Policiji su počele stvarati glavobolju, nakon što su agencije počele prijavljivati da su turisti opljačkani, prenose Nezavisne novine.

Policijski inspektori napravili su zasjedu, kada su prije dva dana upali u grupu turista, i na licu mjesta uhitili djevojke, koje su pokušavale odžepariti jednu turisticu. Omerović i Sejdić su uz kaznenu prijavu privedene sucu za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiri Pavićeviću.

Kopirati
Drag cursor here to close