Pokšao ući u BiH

Državljanin Turske pokušao prenijeti 40.000 eura preko granice

F.Y. i novac predani su službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 06. 2018. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu za Istanbul 8. lipnja su spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa  40.000 eura.

Novac je otkriven prilikom KDZ kontrole državljanina Republike Turske  F.Y. (1962.) koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice.

F.Y. i novac predani su službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije.

U Višegradu je Granična policija spriječila krijumčarenje četiri osobe afroazijskog porijekla.

Naime, službenici Jedinice granične policije Višegrad 8. lipnja na području Višegrada spriječili su krijumčarenje četiri osobe afroazijskog porijekla koje nisu posjedovale identifikacijske dokumente. 

''U razgovoru s našim službenicima osobe su izjavile da dolaze iz Afganistana i Pakistana. Strani državljani su otkriveni kontrolom dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, iznajmljenim u rent a car agenciji, kojima su upravljali H.M. (1987.) i H.Č. (1991.).  Prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“, protiv državljana Bosne i Hercegovine bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji'', priopćeno je iz Granične policije, odakle dodaju da su vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti. Strani državljani su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Dalje, službenici Jedinice granične policije Zvornik 9. lipnja, lišili su slobode Z.B. (1974.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njom Policijska uprava Gradačac raspisala potragu zbog kaznenog djela „prevara“.

Bh. državljanka kontrolirana je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bratunac i predana službenicima PU Gradačac.  

Dan ranije, 8. lipnja na letu za Malme lišen je slobode S.D. (1987.). Ustanovljeno je da je za njim PU Banja Luka raspisala potragu zbog kaznenog djela ''ugrožavanje sigurnosti''. Službenici JGP Aerodrom Tuzla bh. državljanina predali su službenicima Policijske stanice Lopare.  


Kopirati
Drag cursor here to close