Pregled

Državljanin BiH sa streljivom pošao u Hrvatsku

Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2017. u 11:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Trebinje 4.4.2017. oduzeli su 21 komad streljiva za vojnu pušku prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Ivanica.

Otkriveno je graničnom kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin BiH G. G. (1989.) koji nije posjedovao dokumentaciju o legalnom nabavljanju i posjedovanju.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva Federacije BiH, protiv G. G. bit će podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Istoga dana službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Tuzla na letu za Göteborg pregledom ručne prtljage K. B. (1973.), nositelja putnih isprava BiH i Nizozemske, otkrili su četiri komada streljiva bez dokumentacije.

Prema naredbi tužitelja Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, predmet je ustupljen Policijskoj postaji Živinice Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, priopćeno je iz Službe za informiranje GP BiH.

Službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina Granične policije BiH 5.4.2017. godine su spriječili krijumčarenje veće količine sportske opreme iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Robu su nepoznate osobe pokušale prokrijumčariti čamcem preko rijeke Drine. Ugledavši policijske službenike udaljili su se odbacivši pakete robe. O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju i otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close