Kaznena prijava

Državljanin BiH optužen za nesreću u kojoj je smrtno stradala obitelj iz Srbije

Sukus kriminalističkog istraživanja je kaznena prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom a zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2021. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neprimjerena brzina kretanja 25-godišnjeg BiH državljanina A.B., vozača teretnog vozila pulskih oznaka, uzrok je stravičnog frontalnog sudara koji se dogodio jučer oko 15:10 sati na kraku prvog prometnog čvora Okučani kod mjesta Gornji Bogičevci, a u kojoj je život izgubila tročlana obitelj iz Srbije.

Policijski očevid djelatnika prometne policije PU brodsko-posavske potrajao je do sitnih noćnih sati, a dok je pogrebno poduzeće preuzimalo tijela na mjestu nesreće, policija je u 19:00 sati 25-godišnjem vozaču kamiona, inače BiH državljaninu, pročitala njegova prava te ga uhitila.

Kaznena prijava

Sukus kriminalističkog istraživanja je kaznena prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom a zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor, prenosi Jutarnji.hr. 

On će danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega se očekuje njegovo ispitivanje u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu.

Prema kaznenoj prijavi, 25-godišnjak je u 15:10 sati vozio teretnjak s prikolicom na kat koja služi za prijevoz osobnih automobila te se kretao iz smjera juga prema sjeveru.

Svoju vožnju, kako je utvrđeno očevidom, nije prilagodio osobinama i stanju ceste koja je bila sklizava pa je u jednom trenutku u lijevom zavoju prešao na suprotni kolnički trak kojim je toga trenutka iz smjera zapada nailazio Renault srbijanskih oznaka u kojem je 38-godišnji D.P., neslužbeno doznajemo, vozio svoju 57-godišnju majku i tri godine mlađeg brata.

Teretnjak je prvo prednjim dijelom udario u zaštitnu ogradu A3 a potom stražnjim dijelom skupa vozila u prednji dio Renaulta srbijanskih oznaka.

Jeziva nesreća

No, kako se dalje nastavio nekontrolirano kretati, auto je teretnjak udario i u njegov stražnji dio.

O jezivoj nesreći policija je dobila dojavu u 15:18 sati nakon čega su na mjesto prepuno tuge stigle sve službe od policije, djelatnika Hitne pomoći, JVP Nova Gradiška te djelatnika HAC-a.

Navedena dionica bila je zatvorena za promet sve do 22 sata.

Inače, vozač teretnjaka prošao je alkotest, a još se čekaju rezultati analize krvi i urina koje je dao u gradiškoj bolnici prije nego što je uhićen. Također, utvrđivat će se tijekom istrage i je li možda u kobno vrijeme vozač koristio mobitel.

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu poručuju da se nastavlja s provođenjem izvida i hitnih dokaznih radnji radi utvrđivanja točnog uzroka nesreće te je izdalo naloge za obdukciju preminulih osoba kao i naloge za vještačenje krvi i urina vozača oba vozila. Nakon obdukcije na odjelu patologije, tijela preminulih će moći preuzeti članovi obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close